Introductie

Gefeliciteerd met de nieuwe website! Natuurlijk komt daar meer bij kijken dan alleen het live zetten. Omdat de website werkt met een uitgebreid CMS zijn de functionaliteit binnen het systeem samengevat in deze handleiding. Dit zijn natuurlijk niet alle functionaliteiten binnen het systeem. Deze handleiding legt de algemene acties uit die je gaat gebruiken in het systeem. Indien iets niet in de handleiding uitgelegd wordt, kun je hierover informatie vinden op de volgende locaties: 

WordPress Documentatie: https://wordpress.org/support/

De Website maakt als CMS gebruik van WordPress. Instellingen en wijzigingen op systeemniveau worden via het WordPress CMS gedaan. 

Elementor Documentatie: https://elementor.com/help/

Elementor is een extensie van WordPress. Dit betekent dat wij de functionaliteit van WordPress uitgebreid hebben met Elementor. Wijzigingen op pagina’s zelf of in de content worden gedaan met behulp van Elementor. Wanneer er onduidelijkheden zijn kun je via de bovenstaande links veel informatie vinden. Hier staan veelgestelde vragen, maar ook een link naar het YouTube kanaal waar diverse instructievideo’s staan. 

Informatie over verschillende widgets of hoe Elementor werkt kun je vinden op het YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCt9kG_EDX8zwGSC1-ycJJVA

Bewerken van een Pagina

Wanneer je een element wilt bewerken, navigeer je eerst naar de pagina waar dit element op weergeven wordt. Bovenaan de pagina is een balk met opties. Houd je muis op de knop Bewerken met Elementor. Wanneer je hier op klikt open je het bewerkvenster. Vervolgens kan je de elementen bewerken door er op te klikken. Elk element heeft 3 opties; Layout (de structuur van het element), Style (hoe ziet het element er uit) en Advanced (overige instellingen). 

Voor het aanpassen van een tekst zal je voornamelijk bij de Layout moeten zijn. Maar je kan dit ook bewerken door direct in de tekst op de pagina te typen.

Voor de afbeeldingen zal dit bij Style staan.

Videos

Hier komen de korte videos zoals besproken tijdens de meeting