• Geslaagde MBO dag met VO decanen
  28-10-2019
  Geslaagde MBO dag met VO decanen Vlak voor de herfstvakantie vond de jaarlijkse MBO-dag voor decanen en loopbaanbegeleiders uit het VO plaats in onze regio. De dag stond in het teken van werkgelegenheid in de Rotterdamse haven.
  Lees verder

 • Rotterdam omarmt wetenschap en technologie met Generation Discover festival
  07-10-2019
  Rotterdam omarmt wetenschap en technologie met Generation Discover festival 35.000 bezoekers op ontdekkingsreis in de wereld van morgen bij Rotterdam Ahoy Het Generation Discover festival was dit jaar grootser opgezet dan ooit in Rotterdam Ahoy. Meer dan 30 partijen, waaronder Port of Rotterdam met EIC Mainport, sloegen afgelopen week de handen ineen om jongeren tussen de 8 en 14 jaar kennis te laten maken met de wondere wereld van wetenschap en technologie.
  Lees verder

 • Generation Discover
  01-10-2019
  Generation Discover festival | wo 2 t/m zo 6 oktober Voor het vierde jaar op rij wordt het Generation Discover festival georganiseerd en Havenbedrijf Rotterdam is samen met het EIC Mainport Rotterdam aangesloten als partner en betrokken bij de organisatie. Het festival is van 2 t/m 6 oktober 2019 in Rotterdam Ahoy en brengt door middel van interactieve ervaringen wetenschap en technologie onder de aandacht bij de ontdekkers van de toekomst uit heel Nederland: jongeren van 8 t/m 14 jaar en andere bezoekers.
  Lees verder

 • Wereldhavendagen bij het EIC
  09-09-2019
  Tijdens de Wereldhavendagen was er volop activiteit bij het EIC! De wereldhavendagen nodigen ons altijd uit om verschillende activiteiten te organiseren.
  Lees verder

 • EIC gidsen op bezoek bij DB Schenker
  30-08-2019
  Jaarlijks organiseert EIC gidsendagen over actuele ontwikkelingen in de haven en over de communicatie met jongeren. Regelmatig bezoeken we dan bedrijven in de verschillende sectoren van de haven waar gidsen bijgepraat worden over de laatste innovaties.
  Lees verder

 • Jarige Havenvereniging trakteert EIC om havenberoepen te tonen aan jongeren
  24-06-2019
  ‘De boodschap van wat er in Europa’s grootste haven en industrieel complex gebeurt moet nog duidelijker en nog breder verkondigd worden’ Op donderdagavond 20 juni vond het 80-jarig jubileum plaats aan boord van het SS Rotterdam en het belang van communicatie was de rode draad, naast het feit dat het een gezellige en informatieve netwerkavond was met het ophalen van herinneringen en een blik in de toekomst. Al 80 jaar is de Havenvereniging Rotterdam dé ontmoetingsplek voor medewerkers uit allerlei havengerelateerde organisaties.
  Lees verder

 • Stichting Nieuw Thuis op havenexcursie
  17-06-2019
  Stichting Nieuw Thuis is afgelopen vrijdag met 16 deelnemers van diverse leeftijden op bezoek geweest in de Rotterdamse haven. De stichting begeleidt Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning die zij zo snel mogelijk willen laten meedoen in de Nederlandse maatschappij.
  Lees verder

 • Maak Rotterdamse haven zichtbaar door bedrijfsbezoeken en social media
  20-05-2019
  Maak Rotterdamse haven zichtbaar door bedrijfsbezoeken en social media Het Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam (EIC) bestaat 25 jaar en vierde dit op 16 mei jl. met een feestelijk jubileumsymposium.
  Lees verder

 • Al 25 jaar jongeren naar de haven met EIC Mainport Rotterdam
  15-05-2019
  Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam (EIC) bestaat 25 jaar en viert deze week – donderdag 16 mei - het jubileum met een feestelijk symposium. “Het is mooi om te zien dat wij in deze periode ruim 450.000 jongeren uit de hele onderwijskolom hebben ontvangen in de Rotterdamse haven.
  Lees verder

 • TechMission010
  14-03-2019
  Vandaag gaan 300 leerlingen (13-14 jaar) van het voortgezet onderwijs uit de regio Rijnmond op Techmission! In de Onderzeebootloods op Heijplaat is een experience (HighVoltage-LAB) opgebouwd die jongeren enthousiasmeert voor technologie en hen helpt te kiezen voor een toekomst in de techniek.
  Lees verder