• Jongeren maken kennis met de Wereld van de Procestechniek
  22-02-2021
  Jongeren maken kennis met de Wereld van de Procestechniek In de landelijke week van de Procestechniek (15-19 februari) maakten ruim vijfhonderd jongeren kennis met de sector Proces en Maintenance. Twaalf verschillende scholen uit de regio namen deel en dertien bedrijven[1] verleenden hun medewerking.
  Lees verder

 • Maritime & Mainport profielwerkstukkenwedstrijd
  08-06-2020
  Netherlands Maritime Technology heeft de afgelopen vier jaar, in opdracht van het NISS (Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw), met plezier de profielwerkstukkenwedstrijd georganiseerd vanuit het maritieme cluster. Dit gaat veranderen!
  Lees verder

 • Ontdek de Rotterdamse haven met LOB opdrachten
  20-05-2020
  Vanwege het coronavirus vinden op dit moment nog geen excursies naar de Rotterdamse haven plaats. Veel leerlingen gaan niet naar school en werken met afstandsonderwijs.
  Lees verder

 • Ondertussen in de haven
  20-04-2020
  Waar leerlingen zoveel mogelijk lessen vanuit huis volgen, is de Rotterdamse haven volop in beweging. In de havensectoren wordt meestal continu gewerkt, ook in tijden van crisis.
  Lees verder

 • Tijdelijke stop EIC-excursies in verband met het Coronavirus
  16-03-2020
  Tijdelijke stop EIC-excursies in verband met het Coronavirus In verband met het Coronavirus vinden er in principe tot en met 6 april geen havenexcursies plaats. Normaal gesproken is juist deze periode ontzettend druk bij het EIC.
  Lees verder

 • Techmission010 bij RDM HighVoltage-LAB
  10-03-2020
  Op 11 en 12 maart nemen Rotterdamse leerlingen uit het tweede leerjaar van het VMBO, HAVO en VWO een kijkje achter de schermen bij het RDM HighVoltage-LAB. Techmission010 is een spannende en leerzame ervaring voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die voor hun profielkeuze staan.
  Lees verder

 • Jongeren nemen kijkje in de wereld van de procestechniek
  27-01-2020
  Afgelopen week (20-24 januari) stond in het teken van de Week van de Procestechniek. In de regio Rijnmond gingen ca.
  Lees verder

 • Week van de Procestechniek - Honderden jongeren beleven de Procesindustrie en de Foodsector
  20-01-2020
  In de regio Rijnmond gaan tijdens de Week van de Procestechniek ca. 900 leerlingen van 22 scholen op bezoek bij 16 verschillende bedrijven[1]en het EIC.
  Lees verder

 • Vlaardingse kinderen ontdekken de bouw van de Blankenburgverbinding
  14-01-2020
  Vlaardingse kinderen ontdekken de bouw van de Blankenburgverbinding Tussen Vlaardingen en Rozenburg wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe verkeerstunnel, de Blankenburgverbinding. Maar hoe gaat dit nou eigenlijk in zijn werk?
  Lees verder

 • Havenberoepenwijzer voor jongeren en docenten
  19-12-2019
  De EIC- Havenberoepenwijzer www.havenberoepenwijzer.nl informeert jongeren over de beroepen in de Rotterdamse haven en de bijpassende opleidingen. Deze website helpt Jongeren in het voortgezet onderwijs, MBO en HBO en WO bij hun opleidings en beroepskeuze.
  Lees verder