Tijdelijke stop EIC-excursies in verband met het Coronavirus

In verband met het Coronavirus vinden er in principe tot en met 6 april geen havenexcursies plaats.

Normaal gesproken is juist deze periode ontzettend druk bij het EIC. Bussen vol jongeren rijden af en aan richting de Landtong in Rozenburg. Hier maken zij kennis met de haven en ontdekken er hun mogelijkheden om er te werken. Veel groepen gaan naast een bezoek aan de EIC-havenexpositie ook op excursie naar een bedrijf in de haven. Nu is dat tijdelijk niet het geval.
De haven is nog steeds 24/7 in bedrijf, waarbij havenbedrijven uiteraard hun voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Coronavirus hebben genomen

Lesmateriaal haven digitaal beschikbaar
Het EIC vindt het belangrijk dat jongeren de mogelijkheid krijgen om vanuit de thuis situatie en op school toegang hebben tot lesmateriaal over de haven. Daarom is er digitaal materiaal beschikbaar. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag met de Havenberoepenwijzer, een handige tool die kan worden gebruikt bij het vak Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding(LOB): www.havenberoepenwijzer.nl. Ook ouders en verzorgers kunnen van de havenberoepenwijzer gebruik maken en met elkaar praten over opleidings- en beroepsmogelijkheden

Hoe werkt de Havenberoepenwijzer
Via een interessetest geven jongeren aan waar ze goed in zijn of wat ze graag doen en vervolgens komt er een match in beeld van beroepen. Door bijbehorende filmpjes en uitleg over wat het beroep inhoudt krijgen de jongeren een realistisch beeld. Bovendien wordt informatie gegeven over de bijbehorende opleidingen, toelatingseisen en arbeidsmarktrelevantie. De havenberoepenwijzer is een vervolg op het reeds door EIC uitgebrachte boekje Havenberoepen van A t/m Z.

Bovenbouw basisonderwijs
Middels het project Port Rangers brengen basisschoolleerlingen uit groep 6 of 7 vanuit de gehele regio een bezoek aan het EIC. Deze excursies zijn ook t/m 6 april geannuleerd. De leerlingen kunnen eventueel thuis, met behulp van ouders/verzorgers, aan de slag met het lesmateriaal. Dit is gratis online verkrijgbaar via www.portrangers.nl. Hier zijn naast leuke werkbladen talloze informatieve filmpjes te vinden over de haven.

Hoewel het gebouw is gesloten voor bezoekers zijn de EIC-medewerkers voor vragen en het boeken van excursies en vergaderarrangementen telefonisch bereikbaar en via mail bereikbaar.
Kijk voor meer informatie over de haven op onze website www.eic-mainport.nl