Tijdens de Wereldhavendagen was er volop activiteit bij het EIC! De wereldhavendagen nodigen ons altijd uit om verschillende activiteiten te organiseren. Lees hieronder hoe we deze dagen hebben beleefd.

Port Rangers Award 2019
Jong Haventalent van 2019 Koen Jellema reikte tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen maar liefst 5 bekers uit aan 140 ontzettend blije kinderen van verschillende basisscholen uit Rotterdam. Zij sleepten afgelopen schooljaar de Port Rangers Award 2019 in de wacht en dit is beloond met een groot feest. Zo gingen de kinderen aan de slag in onze laboratoria met experimenten onder leiding van Mad Science, kregen zij een workshop jongleren en genoten zij van een grote show van een zeer slimme maar een beetje vreemde professor!

Evenement MATCH
In de Rotterdamse haven zijn heel veel mensen aan het werk en er is altijd veel vraag naar nieuwe medewerkers. Daarom organiseerde Stichting Wereldhavendagen het nieuwe Evenement MATCH in LantarenVenster. MBO en HBO Studenten en Young Professionals oriënteerden zich hier op de arbeidsmarkt in de haven. Boeiende workshops en de mogelijkheid om contacten te leggen met de aanwezige bedrijven. Een geslaagd format! Het evenement werd goed bezocht. EIC heeft ook veel contact met jongeren kunnen leggen en hen voorzien van informatie over havenberoepen. MATCH bleek een uitgelezen kans om onze nieuwe digitale havenberoepenwijzer te testen. Jongeren kunnen hierop digitaal kennismaken met de grote diversiteit aan beroepen in de haven en wat bij hen past!

EIC geopend voor iedereen
Op zondag was het EIC geopend voor publiek. Wij ontvingen gezinnen en veel anderen geïnteresseerden! De havenexpositie werd druk bezocht en kinderen gingen aan de slag met het maken van zeepjes en andere proefjes. Vanuit de stad werden verschillende excursies van de Wereldhavendagen georganiseerd, wij ontvingen deelnemers van de Botlekbrugtour en de wandeltochten. Het terrein voor het EIC werd gebruikt als helikopterplatform. Vanuit hier vertrokken helikoptervluchten voor het publiek. Kortom er was van alles te doen en te zien! Een succesvol weekend!

webbericht