Het EIC is op zoek naar enthousiaste verhalen vertellers
met een passie voor
de Rotterdamse haven

Weinig jongeren kiezen voor een opleiding of beroep in de haven, omdat ze een verkeerd beeld hebben van het werken in de haven. Onze missie is leerlingen kennis laten maken met de Rotterdamse haven in al haar facetten. En daar hebben we jouw enthousiasme bij nodig! Het EIC Mainport Rotterdam is op zoek naar ervaring. Mannen en vrouwen die vol zijn van de haven en passie graag wilen delen met duizenden jongeren per jaar.

We zoeken vrijwilligers voor de volgende functies.

(Haven) gidsen
Havengidsen begeleiden leerlingen en studenten tijdens hun excursie door de Rotterdamse haven. Samen bezoekt u bedrijven en rijdt in de bus langs al het indrukwekkends wat de haven te bieden heeft. U vertelt over de ontwikkelingen, activiteiten en werkzaamheden die er plaats vinden.

(Binnen) gidsen
Binnen gidsen begeleiden leerlingen en studenten tijdens hun bezoek aan onze havenexpositie in het EIC en helpen hen met het uitvoeren van diverse opdrachten.

(Lab) gidsen
Lab gidsen begeleiden leerlingen in het chemie of het techno lab van het EIC. U helpt hen met het uitvoeren van leuke eenvoudige chemische of technische proefjes.

Wij bieden Leuk werk binnen ons team van ca. 55 enthousiaste vrijwilligers met stuk voor stuk passie voor de haven waarin u uzelf kunt ontwikkelen. Vooraf krijgt u een uitgebreide startinstructie en er vinden regelmatig gidsendagen plaats om uw kennis over de haven actueel te houden.

Enthousiast? Bent u enthousiast geworden en werkt u in de haven, heeft in de haven gewerkt of heeft u gewoon veel affiniteit met onze Rotterdamse trots en wil u dat graag overdragen op jongeren? Neem dan contact op met Marianne van Gastel: info@eic-mainport.nl of bel 0181-296029