Beleef het Rotterdamse haven- en industriegebied!

De excursies in de Rotterdamse Haven geven leerlingen en studenten een goede indruk van wat zich in de haven afspeelt en welke kansen er liggen voor een toekomstige opleiding of loopbaan. De excursies sluiten goed aan bij de lessen aardrijkskunde, economie, natuurkunde, scheikunde, techniek en beroepsoriëntatie (LOB). Samen met u stellen wij een programma samen wat aan uw eisen voldoet.

Wij hebben een netwerk van ruim 60 bedrijven uit verschillende sectoren in de haven die graag de poorten voor uw leerlingen of studenten open zetten.

button zp past in lesprogramma

Hoe werkt het?

Onder begeleiding van onze havengidsen start de excursie in de Waalhaven, het tijdstip spreken wij samen af. Een van onze havengidsen zal de deelnemers tijdens deze dag begeleiden en geeft tijdens de busrit toelichting over het havengebied, de sectoren, werkzaamheden en beroepen in de Rotterdamse haven. Vervolgens krijgen jullie een rondleiding bij één of twee bedrijven in de haven.

Het is mogelijk om op onze locatie te pauzeren in de Kombuis, en daarna een bezoek te brengen aan de interactieve havenexpositie. Deelnemers gebruiken daarbij hun eigen mobiele telefoon om de vragen te beantwoorden op de expositie. De vragen worden op onderwijsniveau ingesteld en als begeleider ontvangt u hiervan de resultaten.

Extra opties

Indien er tijd is binnen uw programma is het ook mogelijk om Maasvlakte 2, de Maeslantkerking & uitkijktoren Paal 83 te bezoeken, of een rondrit te maken door het haven- en industriegebied met diverse interessante uitkijkpunten.

Tegen meerprijs kunt u de excursie bijvoorbeeld uitbreiden met een bezoek aan FutureLand, een vaartocht met de Fast Ferry of een doe-activiteit in het techno- of chemielab.

Voor het MBO, HBO en WO kan het EIC ook een casus en/of een gastspreker aanbieden.

 Programma en kosten

  • Programma (halve dag, € 5,75 per deelnemer) bestaat uit één bedrijfsbezoek en een bezoek aan de havenexpositie
  • Programma (hele dag, € 8,75 per deelnemer) bestaat uit twee bedrijfsbezoeken en een bezoek aan de havenexpositie

U kunt kiezen voor een havenbrede excursie of deze toespitsen op sectoren zoals industrie, maritiem, logistiek en overige dienstverlening. Ook voor een speciaal thema kunt u bij ons terecht (bijvoorbeeld een Energytour). Wij stellen samen met u graag een programma samen dat aan uw wensen voldoet!

Lees hier hoe een leerling een dag bij het EIC ervaart.

Meer weten over de voorbereiding op de excursie? Lees dan deze tips alvast door.

button