Alco Energy Rotterdam is een van de grootste bioraffinaderijen in Europa.
Zij verwerken graan (grotendeels maïs) tot bio-ethanol, eiwitrijk DDGS voor gebruik in veevoeder, elektriciteit en CO2.

www.alcoenergy.com

Air Products is een toonaangevende onderneming voor industriële gassen w.o. medische, farmaceutische en las- en snijgassen met bijbehorend materieel.
Een bedrijfsbezoek bestaat uit een presentatie, bezoek aan de controlekamer een begeleide tour over het bedrijfsterrein.

www.airproducts.nl

A&M Recycling stelt alles in het werk om van afval een nuttige grondstof te maken. Dankzij een innovatief, (maatschappelijk) verantwoord en klantgericht ondernemingsbeleid wordt deze missie met succes in praktijk gebracht. Inmiddels is A&M Recycling een bekende naam op lokaal, nationaal en internationaal recycling gebied.

www.amrecycling.nl

AVR is Nederlands grootste verwerker van niet herbruikbaar afval en tegelijkertijd één van de meest duurzame energieproducenten.

Een bezoek aan de centrale in Rozenburg kan pas weer vanaf mei 2019

www.avr.nl

BP Raffinaderij houdt zich bezig met aardolieraffinage, opslag, bewerking en distributie van de producten. In Europoort wordt het hart van de raffinaderij gevormd door 3 controlekamers. Vanuit hier worden de fabrieken op afstand door operators bediend. Een bezoek bestaat uit een presentatie en rondrit over het terrein.

www.bp.nl

Op de Maasvlakte staan 2 raffinaderijen, 1 voor het continu verwerken van palmolie wat uit vruchtvlees geperst is en 1 voor het batchgewijs verwerken van palmpit- en kokosolie. Een bezoek bestaat uit een presentatie en rondleiding.

www.europe.bungeloders.com

Ducor Petrochemicals produceert halffabricaten waarvan consumptiegoederen worden gemaakt, zoals verpakkingsmaterialen voor voedsel, tandenborstels etc. Het eindproduct is volledig recyclebaar. Een bezoek bestaat uit een presentatie en rondleiding: tijdsduur ca. 1:30 uur.

www.ducorchem.com

ExxonMobil Chemical – producten van deze Rotterdam Aromatics Plant zijn bouwstenen voor de kunststofindustrie en kennen vele toepassingen van auto- en verpakkingsmaterialen tot koffiebekertjes. Het bezoek bestaat uit: introductie in het bezoekerscentrum en een bezoek aan de controlekamer. Indien mogelijk volgt er een begeleide rondrit over het terrein.

www.exxon.nl

ExxonMobil Raffinaderij - verwerkt verschillende soorten ruwe olie. Deze wordt per schip aangevoerd, opgeslagen in de tankparken op de Maasvlakte en in Europoort en vervolgens per pijpleiding naar de raffinaderij vervoerd voor verwerking. Het bezoek bestaat uit: introductie in het bezoekerscentrum en een bezoek aan de controlekamer. Indien mogelijk volgt er een begeleide rondrit over het terrein

www.exxon.nl

Euro Tank Terminal houdt zich bezig met op- en overslag van olieproducten. De terminal heeft 14 steigers ter beschikking en het tankerpark bestaat uit 32 tanks.
Een bezoek bestaat uit een rondrit en een kijkje (in kleine groepen) in de controlekamer.

www.vtti.com

HES Botlek Tank Terminal B.V - is een tankopslagbedrijf met als hoofdactiviteiten opslag, overslag en bewerking van vloeibare producten, van brandbare vloeistoffen tot plantaardige producten. Er zijn mogelijkheden voor boord-boord en ship to ship overslag en spoorwagon en tankautoverlading. Een bezoek bestaat uit een begeleide rondleiding door het bedrijf.

www.hesinternational.eu

Hexion is wereldwijd marktleider op het gebied van thermohardende harsen. De geproduceerde harsen kan men terugvinden in allerlei dagelijkse producten, zoals auto's, windmolens, elektronica, vliegtuigen en gebouwen. Een bedrijfsbezoek bestaat uit een presentatie, bezoek aan de controlekamer een begeleide tour over het bedrijfsterrein. Rondleiding door bedrijf duurt ongeveer 1,5 uur.

www.hexion.com

Huntsman Holland – is een toeleverancier aan de chemische-, kunststof- en automobielindustrie, schoonmaakmiddelensector, textielindustrie, gezondheidszorg en verpakkingsindustrie. Huntsman Polyurethanes een productielocatie in Rozenburg. Het bezoek bestaat uit een rondleiding door het bedrijf.

www.huntsman.nl

Indorama Ventures is werelds grootste producent van PET en heeft wereldwijd ca. 10.000 medewerkers. Dit innovatieve bedrijf in Europoort wekt zelf energie op, zuivert eigen afvalwater en heeft een speciaal bedrijfsonderdeel in Spijk waar jaarlijks ca. 2 miljard PET-flessen worden gerecycled.
Een rondleiding locatie Europoort duurt ca. 1 uur

www.indoramaventures.com

Koole Terminals B.V.– heeft als kernactiviteit de opslag en distributie van minerale- en biobrandstoffen. De terminal ligt aan diep water en is 24/7 dagen operationeel. Specialiteit is dat op deze locatie als toegevoegde waarde de samenstelling van de brandstof kan worden aangepast (blenden). Een bezoek bestaat uit een begeleide rondrit + rondleiding. www.koole.com

www.koole.com

Koole Tankstorage Botlek is een internationaal bedrijf op het gebied van op- en overslag en transport van alle soorten olieproducten. De Botlek terminal heeft goede aan- en afvoer mogelijkheden via pijpleiding, weg, water en spoor. Het bezoek bestaat uit: korte introductie in de presentatieruimte en rondrit over de terminal. www.koole.com

www.koole.com

LyondellBasell is één van de grootste producenten ter wereld van propyleen gebaseerde halffabricaten. Deze worden o.m. gebruikt bij de productie auto-onderdelen, zolen van gymschoenen en antivries. De producten worden afgevoerd, per tankwagen, via de spoorweg- of haventerminal. Rondleiding door bedrijf duurt ca.1 uur.

www.lyondellbasell.com

Lyondell Basell Maasvlakte – heeft als kernactiviteit de productie van chemisch halffabricaten. Op de Maasvlakte is één van de grootste fabrieken ter wereld gevestigd. De produceert propyleen oxide en styreen monomeer. Rondleiding door bedrijf duurt ongeveer 1 uur

www.lyondellbasell.com

Maasvlakte Olie Terminal, kortweg MOT, is één van de grootste olieterminals ter wereld. Als joint venture van bekende oliemaatschappijen vervullen wij al bijna 40 jaar een belangrijke functie in de logistieke keten tussen olieproducenten en de vijf Nederlandse raffinaderijen.
Door de goede maritieme infrastructuur kunnen de grootste tankers bij ons afmeren.

mot.nl

Neste raffinaderij – heeft als kernactiviteit de productie van duurzame en hoogwaardige brandstoffen en is ‘s werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel.
Het bezoek bestaat uit een presentatie en een rondrit met een bezoek aan het operations gebouw.

www.neste.nl

Plant One - is hèt kennis-en innovatiecentrum in Rotterdam Botlek voor het testen en valideren van duurzame procestechnologie op semi- industriële schaal. Een bezoek bestaat uit een rondleiding door één van de medewerkers.

www.plantone-rotterdam.nl

RDM Training Plant – is het trainingscentrum voor medewerkers in de petrochemische en procesindustrie en opleidingsomgeving voor studenten uit mbo/hbo techniek. Het bezoek bestaat uit een presentatie en rondleiding en duurt ca. 1 uur. www.rdmtrainingplant.nl

www.rdmtrainingplant.nl

Shell - Pernis is de grootste raffinaderij van Europa en één van de grootste raffinaderijen ter wereld. Het bedrijfsterrein biedt naast olieverwerkende fabrieken huisvesting aan chemische fabrieken van Shell en andere bedrijven. Het bezoek bestaat uit een rondrit per bus over het bedrijfsterrein

www.shell.nl

Shin Etsu - Met een jaarlijkse productie van 3 mlj. ton wereldwijd is Shin-Etsu de grootste PVC producent ter wereld. Na opslag in silo’s wordt dit product als bulk met vrachtwagens naar de klant getransporteerd wordt. Het bezoek bestaat uit een rondleiding door werkplaats en controlekamer, gevolgd door een rondrit per bus over het terrein.

www.shinetsu.nl

Team Terminal - is één van de grootste olie op- en overslagbedrijven in het Rotterdamse Europoortgebied. Een bezoek bestaat uit een rondleiding controlekamer/laboratorium en een rondrit en duurt ca. 1 uur.

www.team-terminal.nl

Het ITT transportservicecentrum is een samenwerkingsverband van negen bedrijven, gericht op alle facetten van (tank)transport. Het biedt een unieke one-stop-shop-concept. Onderhoud en keuring van gehele wagenpark op één locatie bespaart direct kosten en het milieu.

www.itt-europoort.nl