Ampelmann is een High Tech offshore transfer systeem om personeel of goederen op een veilige manier over te brengen van een vaartuig naar een offshore platform.(bewegings compensatie systeem)Toegang krijgen tot een offshore platform vanaf een schip kan behoorlijk lastig zijn door het bewegen van het schip. Een bezoek bestaat uit presentatie over het systeem en een rondleiding een rondleiding door de fabriekshal.

www.ampelmann.nl

Damen Verolme Rotterdam houdt zich bezig met het verbouwen, moderniseren en repareren van alle soorten drijvende offshore units zoals booreilanden, shuttletankers, kraanschepen, pijpenleggers. Sinds enige tijd ook weer nieuwbouw van onderdelen voor wind energie.
Het bedrijfsbezoek bestaat uit een rondleiding over het terrein.

www.damenshiprepair.com

DSR is gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en ombouwen van allerlei soorten schepen en andere maritieme objecten zoals: scheepsmotoren, staalconstructies, voortstuwing en elektrische installaties. Het bezoek bestaat uit een rondrit over het terrein.

www.damenshiprepair.com

De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg middels een nieuwe snelweg, de A24. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook komen er twee nieuwe knooppunten en wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld. Een bezoek aan het informatiecentrum is een (inter)actieve beleving over de aanleg van de Blankenburgverbinding.

www.blankenburgverbinding.nl

Dagelijks worden miljoenen goederen in-, door- en uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat dit volgens geldende wet- en regelgeving gebeurt, is er de Douane.
Een bedrijfsbezoek bestaat uit een algemene presentatie en bezoek aan de vaste containerscan en controle loods.

www.belastingdienst.nl/douane

Engie Energie Nederland Centrale Rotterdam houdt zich bezig met het opwekken van elektriciteit en handel in energie. Deze zeer moderne kolen/biomassacentrale heeft een capaciteit van 800MW, goed voor 1,2 miljoen huishoudens.Een bezoek bestaat uit een presentatie en een rondleiding en duurt ca. 2 uur

www.engie.nl

Maritieme dienstverlener in ruimste zin van het woord. Vanuit meerder strategisch gelegen locaties opererend. Kernactiviteiten zijn speciaal horizontaal transport, zware hijswerkzaamheden, dienstverlening bij calamiteiten (Emergency response), bergingen en engineering.

www.hebo-maritiemservice.nl

Mourik Services is actief op het gebied van technische dienstverlening in de (petro)chemische industrie en staal-, metaal-, energie- en milieusector. De disciplines waarin zij werken zijn onder andere industriële reiniging, mechanisch werk, integraal onderhoud, industrie- en utiliteitsbouw, tank(terminal)onderhoud, catalyst handling, asbestsanering en milieutechniek. Het bezoek bestaat uit een rondleiding over het terrein en de werkplaats.

www.mourik.com

De zeehavenpolitie zorgt voor de veiligheid in de Rotterdamse haven en op de haventerreinen. Het werk van de zeehavenpolitie richt zich onder meer op nautisch toezicht, milieuhandhaving, bestrijding van criminaliteit, terrorismebestrijding, grensbewaking en het afhandelen van incidenten op het water. Het bezoek bestaat uit een voorlichting, en rondleiding door het bureau.

www.politie.nl

Het bedrijf heeft een werf op een centrale, gemakkelijk toegankelijke en strategische locatie in de belangrijkste haven van Rotterdam. Het bedrijf heeft het allerbeste te bieden op het gebied van scheepsreparatie, producten, diensten, veiligheid en innovatie. Van werkzaamheden in het Rotterdamse havengebied of met een mobiele werkplaats aan boord.

www.rogshiprepair.com

STC-KNRM is een offshore trainingscentrum gelegen op een uniek plekje in de Rotterdamse haven. STC-KNRM verzorgt ’emergency response’ training voor medewerkers uit de Offshore en Maritieme sectoren. Deze -verplichte- trainingen, worden gegeven in een modern en hoogwaardig trainingscentrum. Het bezoek bestaat uit een rondleiding langs de Heysehaven en het Fire & safety trainingscentrum.

www.stc-knrm.nl

De Verkeerscentrale Rotterdam in de Botlek zit bomvol high-tech apparatuur en speelt een belangrijke rol in de afwikkeling van de honderden scheepvaartbewegingen die dagelijks worden begeleid. Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe de verkeersbegeleiders van het Havenbedrijf Rotterdam het scheepvaartverkeer in goede banen leiden en de bereikbaarheid en veiligheid van de haven bewaken. Een bezoek bestaat uit operationele centrale en een trainingscentrale in de Botlek.

www.portofrotterdam.com

W. Smit B.V. is al meer dan 60 jaar een begrip in de maritieme wereld.entraal gelegen aan de Waalhaven, pier 4 met eigen kade en aanlegplaatsen.
Het bedrijf beschikt over een eigen vloot van duikassistentie-vaartuigen/kraanschepen, bergings- inspectievaartuigen een drijvende bok en pontons. Het is een ervaren allround duik- en bergingsbedrijf en maritieme dienstverlener. Kern activiteit is het met duikers onder water verrichten van een groot scala van werkzaamheden.

www.wsmit.com