Ampelmann is een High Tech offshore transfer systeem om personeel of goederen op een veilige manier over te brengen van een vaartuig naar een offshore platform.(bewegings compensatie systeem)Toegang krijgen tot een offshore platform vanaf een schip kan behoorlijk lastig zijn door het bewegen van het schip. Een bezoek bestaat uit presentatie over het systeem en een rondleiding een rondleiding door de fabriekshal.

www.ampelmann.nl

Damen Verolme Rotterdam houdt zich bezig met het verbouwen, moderniseren en repareren van alle soorten drijvende offshore units zoals booreilanden, shuttletankers, kraanschepen, pijpenleggers. Sinds enige tijd ook weer nieuwbouw van onderdelen voor wind energie.
Het bedrijfsbezoek bestaat uit een rondleiding over het terrein.

www.damenshiprepair.com

DSR is gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en ombouwen van allerlei soorten schepen en andere maritieme objecten zoals: scheepsmotoren, staalconstructies, voortstuwing en elektrische installaties. Het bezoek bestaat uit een rondrit over het terrein.

www.damenshiprepair.com

De Haas Maassluis is gespecialiseerd in zowel scheepsnieuwbouw als in het onderhouden, repareren en renoveren van patrouillevaartuigen, Search and Rescue (SAR)-vaartuigen, Incident Bestrijdings Vaartuigen (IBV) en andere specialistische beroepsvaartuigen. Een bezoek bestaat uit een rondleiding

www.dehaasmaassluis.nl

Dagelijks worden miljoenen goederen in-, door- en uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat dit volgens geldende wet- en regelgeving gebeurt, is er de Douane.
Een bedrijfsbezoek bestaat uit een algemene presentatie en bezoek aan de vaste containerscan en controle loods.

www.belastingdienst.nl/douane

Engie Energie Nederland Centrale Rotterdam houdt zich bezig met het opwekken van elektriciteit en handel in energie. Deze zeer moderne kolen/biomassacentrale heeft een capaciteit van 800MW, goed voor 1,2 miljoen huishoudens.Een bezoek bestaat uit een presentatie en een rondleiding en duurt ca. 2 uur

www.engie.nl

Mourik Services is actief op het gebied van technische dienstverlening in de (petro)chemische industrie en staal-, metaal-, energie- en milieusector. De disciplines waarin zij werken zijn onder andere industriële reiniging, mechanisch werk, integraal onderhoud, industrie- en utiliteitsbouw, tank(terminal)onderhoud, catalyst handling, asbestsanering en milieutechniek. Het bezoek bestaat uit een rondleiding over het terrein en de werkplaats.

www.mourik.com

Rail Service Center (RSC) is een intermodale rail terminal en een belangrijke schakel in het railtransport van en naar het achterland. Railtransport is betrouwbaar, kostenefficiënt, milieuvriendelijk en snel. Per spoor zijn nagenoeg alle Europese bestemmingen binnen 24 uur bereikbaar. De werkzaamheden bestaan uit het laden en lossen van treinen en vrachtauto`s. Een bedrijfsbezoek bestaat uit een rondrit over de terminal.

www.rscrotterdam.nl

STC-KNRM is een offshore trainingscentrum gelegen op een uniek plekje in de Rotterdamse haven. STC-KNRM verzorgt ’emergency response’ training voor medewerkers uit de Offshore en Maritieme sectoren. Deze -verplichte- trainingen, worden gegeven in een modern en hoogwaardig trainingscentrum. Het bezoek bestaat uit een rondleiding langs de Heysehaven en het Fire & safety trainingscentrum.

www.stc-knrm.nl

De Verkeerscentrale Rotterdam in de Botlek zit bomvol high-tech apparatuur en speelt een belangrijke rol in de afwikkeling van de honderden scheepvaartbewegingen die dagelijks worden begeleid. Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe de verkeersbegeleiders van het Havenbedrijf Rotterdam het scheepvaartverkeer in goede banen leiden en de bereikbaarheid en veiligheid van de haven bewaken. Een bezoek bestaat uit operationele centrale en een trainingscentrale in de Botlek.

www.portofrotterdam.com

De zeehavenpolitie zorgt voor de veiligheid in de Rotterdamse haven en op de haventerreinen. Het werk van de zeehavenpolitie richt zich onder meer op nautisch toezicht, milieuhandhaving, bestrijding van criminaliteit, terrorismebestrijding, grensbewaking en het afhandelen van incidenten op het water. Het bezoek bestaat uit een voorlichting, en rondleiding door het bureau.

www.politie.nl