Gastlessen geven de haven een gezicht!

Energie, duurzaamheid, transport & logistiek, water- en luchtkwaliteit, industrie, veiligheid, internationale handel, globalisering…. Allemaal lesstof die het reilen en zeilen van de Rotterdamse haven raakt.

Gastlessen door werknemers of werkgevers uit de haven zijn een levendige manier om de lesstof over te brengen. In de haven werken specialisten op ieder vlak. Mannen en vrouwen, ervaren én ook jonge medewerkers die nog niet zo heel veel jaar geleden zelf in de schoolbanken zaten. Velen van hen maken graag ruimte in hun agenda om in hun werktijd een uurtje voor de klas te staan. De haven komt op die manier dichterbij en krijgt zo een gezicht. Dat kan leerlingen helpen bij hun oriëntatie op een vervolgopleiding of een toekomstige baan.

Deze gastlessen noemen we ‘World Port Master Class’: ze zijn er voor iedere onderwijsvorm, vanaf groep 7/8 van het basisonderwijs. In principe gaat het om scholen binnen Rotterdam/Rijnmond. Komt u van buiten de regio dan kan deze gastles tijdens de excursie plaatsvinden in een van de EIC zalen.

Vraag de gastles tijdig aan, minimaal een maand voordat de les zal plaatsvinden.