Veelgestelde vragen ter voorbereiding van een excursie 

 1. De kosten van de excursie, inclusief een havengids en het bezoek aan de havenexpositie bedragen € 8,75 per deelnemer voor een dagprogramma en € 5,75 voor een halve dag.
 2. U ontvangt achteraf een factuur. Pinnen is helaas niet mogelijk.
 3. Wij gaan uit van het aantal vooraf opgegeven deelnemers.
 4. Het huren van een bus is voor rekening van de onderwijsinstelling (liever geen dubbeldekker).
 5. De bus van de onderwijsinstelling moet vanaf het begin tot het einde van de excursie beschikbaar zijn.
 6. Iedere deelnemer moet een zitplaats in de bus hebben (volgauto’s zijn niet toegestaan).
 7. Excursies kunnen alleen met een bus plaats vinden.
 8. Reizen met het openbaar vervoer tijdens de excursie is niet mogelijk. De excursie start in de Rotterdamse Waalhaven waar de havengids in de bus stapt.
 9. EIC Mainport Rotterdam heeft een eigen restaurant ‘De Kombuis’. Hier zijn broodjes, frisdrank, koffie, thee en snacks voor eigen rekening te verkrijgen. Leerlingen kunnen hier ook eigen lunch nuttigen (lunchpakketten vanuit uw instelling zijn helaas niet toegestaan)
 10. Op verzoek van de haven- en industrie bedrijven delen we onderwijsgroepen die uit meer dan 30 personen bestaan op in meerdere groepen. Zo krijgt iedereen een goed beeld en is er voldoende aandacht voor iedere deelnemer.
 11. Uw instelling verzorgt de groepsindeling en geeft deze tijdig door aan het EIC.
 12. Veiligheid staat in de haven voorop. Haventerreinen zijn zwaar beveiligd; de controle is streng.Een identiteitsbewijs is daarom voor alle deelnemers verplicht. Voorkom teleurstelling en zorg daarom dat tijdens de excursie alle deelnemers (vanaf 14 jaar) een identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort) bij zich hebben.
 13. De documentnummers van de deelnemers en begeleiders (geen BSN nummers) moeten twee weken van te voren bij de beveiliging bekend zijn. Als deze gegevens niet bekend zijn dan kan de excursie geen doorgang vinden.
 14. Voor vragen over de AVG verwijzen wij u graag door naar het EIC Privacy beleid.
 15. Voor de algemene excursie voorwaarden verwijzen wij u graag door naar de excursievoorwaarden.