Vrijwilligers gezocht!

Het EIC is op zoek naar enthousiaste verhalen vertellers met een passie voor de Rotterdamse haven Steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding of beroep in de haven, omdat ze vaak een verkeerd beeld hebben van het werken in de haven. Onze missie is leerlingen te laten ervaren wat voor kansen en uitdagingen de Rotterdamse haven hen te bieden heeft. En daar hebben we uw enthousiasme bij nodig! Het EIC Mainport Rotterdam is op zoek naar mannen en vrouwen die  hun kennis en passie over de Rotterdamse haven kunnen delen. Mannen en vrouwen die groos zijn op onze wereldhaven.

Duizenden jongeren per jaar

Vrijwilligers bij het EIC delen hun passie voor de Rotterdamse haven met duizenden jongeren per jaar. Dat doen ze door hun kennis en ervaring te delen bij het begeleiden van  excursies door de haven. Zij helpen leerlingen en studenten bij het uitvoeren van opdrachten tijdens een bezoek aan ons informatiecentrum. Leuk werk binnen ons team met circa 55 enthousiaste vrijwilligers met stuk voor stuk passie voor de haven waarin u uzelf kunt ontwikkelen. Vooraf krijgt u een uitgebreide startinstructie en er vinden regelmatig gidsendagen plaats om uw kennis over de haven actueel te houden.

Havengidsen

Havengidsen begeleiden leerlingen en studenten tijdens hun excursie door de Rotterdamse haven. Samen bezoekt u bedrijven en rijdt in de bus langs al het indrukwekkends wat de haven te bieden heeft. U vertelt over de ontwikkelingen, activiteiten en werkzaamheden die er plaats vinden.

Binnengidsen​

Binnengidsen begeleiden leerlingen en studenten tijdens hun bezoek aan onze havenexpositie in het EIC en helpen hen met het uitvoeren van diverse opdrachten.

Labgidsen

Labgidsen begeleiden leerlingen in het chemie- of het technolab van het EIC. U helpt hen met het uitvoeren van leuke eenvoudige chemische of technische proefjes.

Vrijwilliger worden bij het EIC?

Bent u enthousiast en het type van geen daden maar woorden die wij zoeken? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op!