Binden en Boeien

Het Educatief Informatiecentrum Mainport Rotterdam (EIC) is op 30 december 1993 opgericht met als doel de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt te verbeteren. We doen dit nog steeds door jongeren kennis te laten maken met de Rotterdamse haven en de vele mogelijkheden er te werken.

Het EIC is gestart in het gebouw van de Energie Centrale Zuid-Holland op de Maasvlakte, met 6 bedrijven die de poorten openden voor bedrijfsbezoeken. Veel haven-gerelateerde bedrijven ondertekenden het belang van goede voorlichting op het gebied van opleiding en de snel veranderende behoefte aan goed geschoold personeel en sloten zich aan. In 1997 verhuisde het EIC naar een eigen gebouw op de Landtong in Rozenburg, in het hart van het Rotterdamse havengebied. Dit nieuwe gebouw bood tevens ruimte voor een interactieve havententoonstelling en vergadercentrum.

Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam waren de initiatiefnemers van het EIC. Zij maken, samen met het onderwijsveld en de gemeente Rotterdam, nog steeds deel uit van het huidige stichtingsbestuur. Samen met de bedrijven zorgt het EIC-team ervoor dat de Rotterdamse haven zichtbaar is en jongeren hun talenten kunnen ontdekken.

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures. 

 

Het EIC wordt mogelijk gemaakt door

Het bestuur

Ben Vree

Onafhankelijk voorzitter

Bas Janssen

Deltalinqs

Renée Rotmans

Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Richard van der Eijk

Havenbedrijf Rotterdam N.V.

René Louwerse

Albeda

Sven Tump

STC Group

Renata Voss

Stichting BOOR