Port Rangers: Ontdek en beleef de Rotterdamse haven

Ontdekkend leren combineren met een bezoek aan de Rotterdamse haven met bovenbouwleerlingen uit het basisonderwijs. Dat is waar Port Rangers voor staat. Spelenderwijs sluit dit lesprogramma aan bij LOB en wereldoriëntatie. En hoe kun je leerlingen beter hun woordenschat laten uitbreiden dan moeilijke woorden in hun context te laten zien? Kortom een alles in één ervaring waar kinderen van alles kunnen ontdekken en leren over de veelzijdigheid van de Rotterdamse haven.

Ondernemersvereniging Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en aangesloten regiogemeenten maken de uitvoering ervan mogelijk. Voor basisscholen uit aangesloten regiogemeenten is deelname – inclusief busvervoer tijdens de havenexcursie – geheel kosteloos.

Port

Havenprogramma Port Rangers bestaat uit:

1. Introductie les: Een korte en bondige introductie les, waarmee de kinderen goed voorbereid op excursie komen en er meer leerrendement wordt behaald.

2. Havenexcursie: Na een bustocht van uw school naar EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg, beleven leerlingen een leerzaam en leuk programma dat bestaat uit drie onderdelen: de havenexpositie, een proefje in ons laboratorium en een buitenopdracht waarbij alle zintuigen geprikkeld zullen worden.

3. Verwerkingsopdracht: Terug op school gaan de kinderen in groepjes aan de slag met een verwerkingsopdracht. De groepjes maken een korte presentatie over een haven beroep. Zo delen ze niet alleen hun kennis maar leren zij ook hun bevindingen te presenteren.

Het EIC wordt mogelijk gemaakt door